Skip to main content
Weetjes

Zonzijde – Maanzijde geboortehoroscoop

By 4 januari 2022No Comments

De basis voor een persoonlijke horoscoop is altijd de geboortehoroscoop – radix – tekening. Hieronder zal ik wat basis uitleg geven over het bovenste en onderste gedeelte van de tekening.

Je ziet op de tekening dat ik aan de bovenste zijde een zonnetje heb getekend en aan de onderste zijde een maan.

De bovenste helft wordt ook wel de zonzijde of noordzijde van de horoscoop en de onderste helft wordt ook wel de maanzijde of nachtzijde van de horoscoop genoemd.

Als jij in de ochtend of overdag geboren bent, dan zie je dat jou geboortezon bovenaan de horoscoop staat. Dat betekend dat jij met jouw zon in het zonlicht geboren bent.

Stel dat je in de avond of in de nacht bent geboren op dezelfde dag, dan ziet jouw horoscoop er heel anders uit. Dan staat jouw geboortezon onderaan en is jouw zon in het licht van de maan geboren. Dan zeggen we altijd, dit is een wat diffuser licht.

Wat betekend het als jouw zon aan de zonzijde van de horoscoop staat? Dat betekend dat het voor jou in de loop van het leven uiteindelijk minder moeite kost om jezelf in het licht te zetten.

Wanneer je jouw zon aan de maanzijde van de horoscoop hebt staan, afgezien van jouw sterrenbeeld, dat het voor jou moeilijker is in het leven en dat het een tijdje duurt, voordat je leert om jezelf in het zonlicht te zetten.

Wat is de betekenis van de planeet zon? De zon verteld ons iets over ons ego, ons bewustzijn, zelfvertrouwen, levenskracht, vitaliteit. Waar haal ik mijn kracht uit, waar haal ik mijn power uit? Wat is voor mijzelf belangrijk om mij aan iedereen te laten zien?

Leave a Reply